Nyheter

20/11
2019
Arbetet med SM-sprinten – hur går det?
›› av Simon
Namn:
Rubrik:
Text:
Antispam:
›› 29/11 av Mattias
Kul att läsa och få en uppdatering

Säsongen är över och vinterträningen börjar smyga igång. Planeringen för SM-sprinten i Växjö 2020 pågår för fullt. Oavsett säsong eller träningsdos. Här kommer en uppdatering om hur arbetet ”bakom kulisserna” går.


Arbetet med banläggningen har kommit långt. Banläggargänget har börjat detaljplanera arenorna samt de stråk och sträckor som kommer att bilda helheten – ett antal utmanande banor. Att bestämma kontrollplaceringar och antal kontroller blir nästa steg.


De olika arrangörsfunktionerna har börjat träffas för att diskutera vad det är som väntar, både vad gäller möjligheter och utmaningar. Tidplaner för tävlingsdagarna, timme för timme, har tagits fram för varje funktion.


Organisationen runt SM utgår från styrgruppen, som ansvarar för att planera helheten. Utöver styrgruppen har varje arrangörsfunktion en person som är ansvarig för att planera respektive funktion, där funktionerna i vissa fall behöver samarbeta. Banläggarna behöver till exempel planera arenan tillsammans med funktionen för arenabygget.


SM kommer att avgöras under två dagar – stafett och individuellt kval under lördagen och individuell final under söndagen. Det betyder alltså att vi kommer att ha två olika arenor, på två dagar. Till de två dagarna behövs 160 funktionärer, och inom klubben är vi i dagsläget omkring 130–140 funktionärer. Ett möte med grannklubbarna är inplanerat för att se hur många funktionärer vi, mot en fast summa per dag, kan låna in. Vi är tacksamma över alla i klubben som hittills sagt ja till att ställa upp! Om du fortfarande står och väger, eller tidigare har sagt nej, finnas alla chanser att fortfarande ta en roll och hjälpa klubben.


Arrangemanget kommer även att vara en deltävling i Swedish League. Det lutar åt att tävlingen dessutom kommer att vara ett så kallat World Ranking Event (WRE), vilket kommer att locka internationella topplöpare som inte är knutna till svenska klubbar. Osvuret är än så länge bäst i det här fallet. Oavsett WRE eller inte så ska 10 SM-guld delas ut; 10 SM-guld som ska kännetecknas av rättvis och utmanande orientering.


Utöver själva SM-tävlingarna kommer vi också att arrangera publiktävlingar. Förhoppningen är att publiktävlingarna blir en deltävling i den småländska ungdomsserien Pölder OL Cup. Att arrangera tävlingar för både världselit och ungdomar, på samma dag och samma karta, är häftigt.


Arrangemanget och arbetsinsatsen kommer, när konfettin lagt sig, att firas med en funktionärsfest. Inget exakt datum är bestämt, men det kommer att bli antingen den 27 juni eller den 3 juli 2020. Mer om det senare!


Kontakt

Patrik Karlsson, samordnare, 076–760 14 55

Niklas Karlsson, funktionärsansvarig, 073–061 53 98

20/9
2020
Framskjutna SM-placeringar
av TTE | 4 kommentarer
I helgen har SM i både medeldistans och långdistans avgjorts i trakterna kring Göteborg. Redan under lördagens medeldistans blev det framskjutna...
18/9
2020
Natt-KM Lördag 31okt Södra Hemmesjö
av TTE / Mattias | 0 kommentarer
Natt-KM kommer att arrangeras Lördag den 31oktober på Isacs nyritade karta över Södra Hemmesjö. Detta är avstämt med markägare för parkering samt med...
16/9
2020
SM-tävlingar på TV
av TTE / Mattias | 0 kommentarer
Till helgen avgörs SM på medel och långdistans för Juniorer och Seniorer i Göteborg. Passa på att följ och supporta Växjö OK:s löpare på distans....
6/9
2020
Vinternatt 2020/2021 - Arrangörer sökes.
av Patrik R
Nu är det snart dags för Vinternatt igen. Den 1:e oktober är det premiär för säsongen 2020/2021. För att vi ska kunna springa, behövs det hjälp med att...
2/9
2020
Elljusspåret nedsläckt
av Niklas Karlsson
Växjö kommun meddelar att elljusspåret i Fylleryd kommer vara nedsläckt veckan ut p.g.a. kabelarbete (Vecka 36).
2/9
2020
Arrangörer till torsdagsträningarna...
av TTE / Simon | 0 kommentarer
Vi behöver fler arrangörer till torsdagsträningarna. Har du möjlighet att hålla i en träning? Under kopplingen här till höger finns mer information om datum...

Aktuellt

Samarbetspartners

Senaste från SOFT

Felaktigt RSS-flöde
Länk till Svensk Orientering››

Logga in på intranätet


Kontakt

Info ›› info@vaxjook.se

Web ›› web@vaxjook.se